Trainee Flodéns

Entreprenadingenjör

Framtidens Samhällsbyggare är ett helt unikt traineeprogram som har utvecklats gemensamt av företag och förvaltningar inom Göteborgsregionen. Genom vårt samarbetskoncept formar vi framtidens medarbetare i ett gränsöverskridande program mellan samhällsbyggnadssektorns olika branscher, företag och kommunala verksamheter. Genom programmet ger vi dig chansen att utvecklas på ett sätt som sektorn behöver för att ta sig an framtidens byggande.

Som trainee kommer du att få en tillsvidareanställning i Flodéns. Under 14 månader ingår du i traineeprogrammet och genomför breddningsperioder i tre andra företag eller förvaltningar, samt deltar i ett utvecklingsprogram i kommunikation, grupputveckling och personlig utveckling. Genom att ingå i traineeprogrammet får du chansen att skaffat dig en helt unik erfarenhet och ett brett kontaktnät som kommer att ge dig fantastiska karriärmöjligheter inom hela sektorn.

Välkommen till en organisation som står för trygghet och glädje att utvecklas.

Flodéns leder och genomför idag byggentreprenader åt större privata och offentliga fastighetsägare i Göteborgsområdet. Projektvolymen i de pågående entreprenaderna är mellan 100 – 300 MSEK. Sedan 2015 har Flodéns haft en stark tillväxt i både lönsamhet och omsättning. Under innevarande år omsätter Flodéns ca 785 MSEK med fortsatt god lönsamhet. Orderstocken uppgår till 1.100 MSEK. Medarbetarna i Flodéns är alla involverade i utvecklingen av Bolaget, vilket skapar en företagskultur som stärker Bolagets konkurrenskraft i att leda och genomföra uppdrag.

Flodéns utför entreprenader åt såväl privata som offentliga kunder, varav merparten är återkommande. Vi vill som bolag kännetecknas som kompetenta inom komplexa projekt och då företrädesvis inom produktområdena; skola, hälsa och annan offentligt byggnad samt om- och nybyggnation av bostäder och kontor. Vår målsättning är att inom den kommande treårsperioden omsätta 1.200 MSEK per år och utöka vårt geografiska område till att även innefatta Halland och Bohuslän.

Flodéns ska ha ett tydligt varumärke där alla leveranser kännetecknas av hög servicenivå i hela byggprocessen och en unik kvalitet i slutprodukten. Företagskulturen är helt avgörande för att klara vår fortsatta utveckling. En företagskultur som präglas av unik leverans och möjligheter för kunder och medarbetare att utvecklas. Flodéns är idag 70 prestigelösa och engagerade ambassadörer som ser fram emot att få fler kollegor med hjärtat på rätt ställe och som vill vara med på en spännande utvecklingsresa.

Rollen som trainee entreprenadingenjör hos oss

I din roll kommer du att vara på en av våra arbetsplatser. Du deltar i planeringen av den dagliga verksamheten för att driva byggprocessen framåt. Du kommer att få arbeta med inköp, ekonomiavstämning, projektering och kvalité- och miljöarbetet i projektet.

Om dig

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller civilingenjör inom byggteknik. Det är en fördel om du har arbetslivserfarenhet från byggbranschen (dock max 3 år).

Som person är du är initiativrik, handlingskraftig och ansvarsfull och har en stark vilja att utvecklas inom samhällsbyggnadsområdet. Det är även viktigt att du kan kommunicera på ett tydligt sätt i såväl tal som skrift.
Vi ser också att du är analytisk, driftig, strukturerad, noggrann och gillar att jobba både självständigt och i team mot uppsatta mål och deadlines. Dina personliga egenskaper värdesätts högt och du är prestigelös i ditt sätt att vara. I rollen som entreprenadingenjör är du en god förebild med Flodéns värderingar som grund. Som medarbetare förväntar vi oss att du är en lagspelare och att du kan samarbeta är en självklarhet.

Traineetjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning med tillträde 1 september 2020.

Tjänsten kräver B-körkort.

För frågor om tjänsten kontakta handledaren Marcus Johansson
073-423 53 72 eller via mail till marcus.johansson@flodens.se

För mer information om traineeprogrammet Framtidens samhällsbyggare www.framtidenssamhallsbyggare.se

Vänligen maila din ansökan till susanne.brattelius@flodens.se

Varmt välkommen med din ansökan senast den 13 mars 2020.